I ten nejvíc tupý nůž začne krájet jako břitva: jednoduchý způsob, jak nabrousit kuchyňský nůž doma

Tupé nože nejsou jen nepohodlné na používání, ale taky můžou být nebezpečné. Broušení nožů se může zdát složitý, ale když máš správný nástroje a víš jak na to, zvládneš je nabrousit tak, že budou ostrý jako břitva. V tomhle článku ti ukážeme, jak na to.

  1. Vyber si správnou metodu broušení: Existuje víc typů brouskůbrusný kameny, tyčinky nebo elektrický brousky. Vyber si ten, co ti nejvíc sedne.
  2. Úhel ostří: Úhel ostří určuje, jak moc bude nůž ostrý. Většina nožů má úhel kolem 20–25 stupňů. Na jeho určení můžeš použít buď broušení podle šablony nebo si pomoct fixem.
  3. Začni s hrubým kamenem: Použij hrubší brusný kámen nebo tyčku, abys odstranil všechny zářezy a otupení na čepeli.
  4. Přejdi na jemnější kámen: Jakmile máš základní broušení hotový, vezmi jemnější kámen nebo kožený řemen, abys dokončil ostření a vyleštil ostří.
  5. Očisti čepel: Kouskem kůže nebo kartonu odstraň všechny zbytky a otřepy a udělej ostří fakt jako břitva.
  6. Otestuj ostří: Zkus přeříznout papír nebo oholit chloupky na ruce. Jestli to nejde úplně hladce, zopakuj broušení s jemnějším kamenem nebo stropem na holení.

Dostat nůž na ostrost jako břitva chce trochu cviku a trpělivosti, ale když se držíš těchto kroků, dostaneš bezpečný a fakt ostrý nůž. A hlavně – buď vždycky opatrný a používej správnou techniku při práci s ostrýma věcma.

Share to friends
Rating
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Blog | RKDM - restaurant, pivnice, diskotéka, terasa - Tankové pivo

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: