Sváteční pohoštění za půl hodiny: sousedka se podělila o recepty na 3 vytříbené chuťovky

Pořádání sváteční hostiny je vždycky o hledání kompromisu mezi časem a výsledkem. Hodně hostitelů chce udělat dojem na návštěvu něčím speciálním, ale ne vždycky mají dost času na přípravu.

V takových případech pomůžou jednoduché, ale efektní recepty na chuťovky, které se dají připravit rychle a bez nějakých extra kuchařských dovedností. Tyhle jídla šetří čas a přitom krásně vypadají – díky dobré kombinaci surovin a originálnímu servírování. Podíváme se na tři rychlé varianty, které určitě zaujmou tvoje hosty a udělají jim radost.


Za prvé – horké sendviče se sýrem a hruškou. Potřebuješ jeden bagetu, 200 g sýra Brie, jednu hrušku, balzamikový ocet, olivový olej (stačí jedna lžíce), ideálně i 4 lžíce medu a asi 50 g vlašských ořechů. Začneš tím, že nakrájíš bagetu na porce. Hrušku a sýr nakrájíš na tenké plátky. Vlašské ořechy oloupeš, nasucho orestuješ na pánvi a nasekáš. Plátky bagety dáš na plech, pokapeš olivovým olejem a navrch dáš hrušku a sýr. Pečeš zhruba 10 minut. Nakonec hotové sendviče přeliješ omáčkou z balzamikového octa, medu a ořechů.


Za druhé – skvělým doplňkem slavnostního stolu budou tartaletky s kuřecím masem a sýrem. Na 8 porcí budeš potřebovat jedno kuřecí prso, mrkev, 80 g sýra, majonézu a mletý černý pepř. Nejdřív uvaříš kuřecí maso a necháš ho vychladnout. Potom ho nasekáš na malé kousky, přidáš nastrouhaný sýr a mrkev. Do směsi přimícháš majonézu a pepř podle chuti. Po důkladném promíchání naplníš tartaletky a na závěr můžeš ozdobit čerstvou petrželkou.


Za třetí – skvělou volbou jsou plněná rajčatalehká a osvěžující chuťovka. Na 10 porcí potřebuješ rajčata, trošku zelených bylinek, dvě lžíce bulguru a asi 100 g sýra feta. Nejdřív opatrně vydlabeš vnitřek rajčat. Dužinu smícháš s nasekanými bylinkami, uvařeným bulgurem a nadrobeným sýrem feta. Nakonec naplníš rajčata touhle směsí – a máš hotovo.


Tyhle chuťovky ukazujou, že vaření nemusí být složité nebo zdlouhavé. S dostupnými surovinami a jednoduchým postupem se dá připravit pohoštění, které fakt udělá dojem. A navíc – ušetříš čas a hosté budou spokojení.

Share to friends
Rating
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Blog | RKDM - restaurant, pivnice, diskotéka, terasa - Tankové pivo

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: